Mannamasszázs Masszázs 18.kerület

Nyitási akció: 25% kedvezmény az első alkalom árából ill ha az ajánlásoddal érkezik egy új vendég.

Bejelentkezés
Masszázs 18.kerület

Honnan ered:

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik. Vannak törzsek ahol a születést követően egy erőteljes masszázs az első élménye a babának. Addig masszírozzák, tornáztatják a csecsemőt míg a bélsár ki nem ürül a szervezetéből. Az ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt a masszázs tudománya. Az édesanyák a világ minden pontján ösztönösen tudják, hogy a babáknak szükségük van az ölelésre, ringatásra, szeretetteljes érintésre, nyugtató hangokra és nem utolsó sorban bíztató mosolyra.Az európaicsecsemőmasszázsra simító, nyugtató mozdulatok jellemzők. Babamasszázs iránya, módja eltér a svédmasszázs irányától és fogásaitól, sokkal gyengédebb, óvatosabb. Alkalmazkodik a baba apró végtagjaihoz, puha bőréhez, gyenge izomzatához és a pici csontokhoz.

Miért jó a babamasszázs:

Érintéssel alakítjuk ki a babák biztonságérzetét, lelki stabilitását. Az ember testi, lelki fejlődése szempontjából az első hónapokban nagyon fontos az anya közelsége, érintése. Tanulmányok bizonyítják, hogy a tartáshibák, táplálkozási problémák, félelmek, rögeszmék korai gyermekkorban gyökereznek. Vizsgálatok és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszeresen masszírozott csecsemők ritkábban sírnak, nyitottabbak, barátságosabbak. Masszázs segít a gyermeknek abban, hogy a születési emlékeket feldolgozza. Kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatot. Segíti a szellemi fejlődést. Erősíti az immunrendszert és a stressz elleni hormonális védelmet az élet további részére. Enyhíti az allergiás tüneteket, a hasfájást, puffadást, erősíti a bőrt és a szöveteket. Javítja a test mozgáskoordinációját. Segíti a koraszülött vagy sérüléssel született babák fejlődését.

Kinek érdemes kipróbálni:

Minden babának érdemes, sőt kell is! 5 napos kortól nyugodtan otthon vagy biztonságos környezetben elkezdheti minden anyuka és vállalkozó szellemű apuka a babamasszázst. Masszázs kiemelten fontos nyugtalan, hasfájós babáknak, feszes vagy laza izomzattal született csecsemőknek. Babák még jó pár hétig magzatpózban fekszenek, ettől eltérő végtag tartás figyelem felkeltő lehet. Végtagokat hosszabb ideig nyújtva tartja, ha hídba feszül (sarka és feje támaszkodik az ágyon), ha a fejét csak egyik irányba fordítja, mind árulkodó jel. Segíteni kell neki kialakítani a helyes tartást. Újszülöttek csontjai, izomzatuk nagyon rugalmas, rövid idő alatt jól reagálnak. Pocakban kevés a hely mozgásra, ráadásul egyre nagyobb súllyal születnek (magzatvédő vitaminok és a tudatos, vitamin dús táplálkozás következtében). Így egyre gyakoribb az izomtónus probléma. Csecsemőmasszázshoz nincs feltétlenül szükség masszőrre. Akkor érdemes szakembert keresni, ha a baba otthoni körülmények között: ha nyugtalan (sír) masszázs közben, ha tartasz tőle, hogy kárt teszel benne, ha nem érzed magad elég nyugodtnak, kipihentnek vagy csak egész egyszerűen távol áll tőled ez az egész. Babamasszázs mindig a szülő jelenlétében, szülővel együttműködve történik.

Néhány alapszabály:

Újszülöttet de nagyobb gyereket is kizárólag minőségi 100% tisztaságú, hidegen sajtolt, természetes olajjal masszírozunk! Babaolajból nem mindegyik ilyen, azok közül amit az üzletek polcán találsz! Paraffin származékot tartalmazó olaj alkalmatlan a babák bőrére. Biztonsággal használható: gyógyszertári napraforgó olaj akár a fürdető krém illetve Manna babaolaj.Minden esetben kérdezzük meg a babát nevén szólítva, hogy megengedi e a masszázst. Tudom ez furcsán hangzik, de fog jelezni ha igen és akkor is, ha nem. Tartsuk tiszteletben, hogy ő egy aprócska de önálló lény. Ha tiltakozik, sír, elfordul akkor abban az időpontban nem áll készen. Szoktassuk hozzá, hogy a teste kizárólag az övé, csak az történhet vele amit megenged (természetesen vannak kivételek, egy oltás vagy egy orvosi kezelés nem eldöntendő kérdés a baba számára, bármennyire nagy a demokrácia és a tisztelet) Nyugodt, meleg, csendes helyet biztosítsunk a masszázshoz. Éneklésnek, dúdolásnak vagy háttérben kellemes gyerekdalnak fog örülni minden baba.

Kizáró okok:

Orvosi tilalom, láz, fertőzőbetegség, sárgaság, gyulladásos bőrbetegség, heves tiltakozás a baba részéről, nyugtalan ideges állapot az anya részérről, ha ő masszíroz.

Konzultáció szükséges:

Érdemes megemlíteni a védőnőnek akár az otthoni masszázst, akár a külső helyszínen történő masszázst.

Javasolt kezelési idő:

20-30 perc, ha a Mannamasszázs babamasszázst választjátok akkor kérlek szánjatok 50-60 percet az alkalomra. A babák eltérően reagálnak az új környezetre, az a cél hogy nyugodt körülmények között jó élménnyel gazdagodjon ő is ti is. Semmit nem fogunk sürgetni, a baba üteméhez igazítjuk a kezelést.

Ára: 3 900 Ft

Bérlettel kedvezőbb, nézd meg ajánlatunkat!Bérleteket baba és a mama együtt is használhatja. Nyitási akció: 25% kedvezmény az első alkalom árából.

logo